top of page

Міжнародний благодійний фестиваль мультфільмів "Муля"

21 грудня 2017 року під час показу П’ятого міжнародного благодійного фестивалю мультфільмів «МУЛЯ», що відбувся у школі І-ІІІ ступенів №275 імені Кравчука Володимира Деснянського району міста Києва, оголосили імена переможців.

Гран-прі фестивалю отримала робота «Кохана, я вдома» («Honеy, I'am home») від сербських аніматорів зі Школи анімаційного фільму (School of animated film (SAF), Serbia). Найвищі оцінки від усіх членів журі. Також переможцями П’ятого міжнародного благодійного фестивалю мультфільмів «МУЛЯ» стали ще 3 анімаційні фільми: «Незабудка»(«Spomenak»), Культурний центр Ягодіна, Сербія (Cultural center Jagodina, Serbia), «Янгол і дерево», Студія анімаційної педагогіки «Animazia», Ізраїль-Україна, «Від серця до серця», КПНЗ «ДОДЮК «Веснянка» ДОР», Україна.

На фестиваль надійшли 46 анімаційних фільмів від юних аніматорів (до 18 років) із України, Італії, Сербії, Ізраїлю.

До складу журі увійшли: Олег Рогожа, генеральний директор продакшну «IVORY films», Лана Ра, письменниця, сценаристка, драматургиня, Наталія Дев'ятко, прозаїк, науковець, літературний критик, Маргарита Тебешевська, режисер анімаційних фільмів, викладач у дитячiй студії кіно, анімації та медіамистецтв "Червоний собака» та Кирило Тiтов, 13-річний аніматор, режисер, актор.

Подарунки для переможців і кульки підготував продакшн «IVORY films», що виробляє ток-шоу “Говорить Україна”, документальні фільми та інший телеконтент. Маленьким глядачам, серед яких було чимало хворих на ДЦП діток, дісталися книжки і смачні набори цукерок від Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

«Муля» - це унікальний шлях для спілкування дітей з різних країн світу мовою серця і мультиків. У 2013 році фестиваль створила журналістка Анастасія Симуха разом з подружжям Валентининою і Олександром Романюками, що працюють у Деснянській районній організації Товариства Червоного Хреста України. У 2014 році до організаторів долучилася режисер Анастасія Тітова.

«Мені пощастило зустріти людей, які служать дітям безкорисно. За п’ять років ми стали справжніми волонтерами Червоного Хреста і створили диво – Міжнародний благодійний фестиваль мультфільмів «Муля». Сотні хворих і здорових дітей від душі сміялися і раділи під час показів. Вірю, що така мультикотерапія від однолітків з різних країн світу надихає творити, заряджає позитивом і окрилює маленьких глядачів», - розповіла Анастасія Симуха.

Новини
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page