top of page

КВЕСТ «Країна здоров’я»


Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього –ніщо Сократ

24 січня 2018 року у школі І-ІІІ ступенів № 275 імені Кравчука Володимира серед учнів 5-7 класів відбулась гра-квест під назвою «Країна здоров’я».

Проведення квесту вже стало традиційним заходом для школи і тому учні з нетерпінням чекають чергових захоплюючих пригод. Основна ціль проведення цьогорічного квесту – сприяти активізації знань про поняття «здоров’я», «здоровий спосіб життя», визначення та усвідомлення факторів, що впливають на здоров’я, створення умов для формування в учнів позитивного ставлення до життя та власного здоров’я. Адже тільки здорова людина може по справжньому відчувати радість життя, навчатись та працювати високопродуктивно, з насолодою, отримувати задоволення від спілкування з оточуючими та від кожного прожитого дня.

Форма проведення заходу – гра-квест є інноваційною формою роботи з учнями. Це – цікавий і, водночас, ефективний спосіб засвоєння школярами необхідних знань, умінь та навичок. Інтерактивні вправи, виконання яких передбачає участь у квесті, стимулюють інтерес учнів, забезпечують активне долучення всіх учасників, згуртовують колектив учнів.

В грі учні не тільки здобули нові знання, але й отримали комунікативні навички (ефективного спілкування в різних формах та умовах), вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення загальної цілі. Проводячи гру за допомогою учнів старших класів, ми сприяємо тому, щоб учні відчули себе в ролі старших наставників для малюків, збільшили свої знання в тій чи іншій галузі здоров’язбереження, розвивали свої організаторські та акторські здібності.

Маршрут квесту складався з ігрових точок-станцій, на кожній з яких було запропоновано виконати різноманітні цікаві і неординарні завдання щодо пропагування здорового способу життя.

Школярі активно долучилися до участі в грі-квесті та на протязі всього змагання йшли фактично «на рівних», про що свідчать результати конкурсу: почесне ІІІ місце посіла команда 6-В класу (Екоцвіт), срібними призерами стала команда 5-А класу (Малі сурікати), переможцями ж стала команда 5-Б класу - «Спортики». Всі команди були нагороджені подяками та грамотами.

Вітаємо переможців гри-квесту та дякуємо всім командам за участь!

Новини
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page