top of page

День української писемності та мови

9 листопада по всій Україні святкують важливий у нашій історії День української писемності та мови.

У школі І-ІІІ ступенів № 275 імені Кравчука Володимира відзначення Дня української писемноті та мови розпочалося привітними посмішками і вітанням старшокласників, які у яскравих вишиванках привітно зустрічали усіх, хто заходив у школу.

Учні, вчителі, батьки, працівники школи усі отримали інформаційні листівки про значення, багатство лексичного складу, місце нашої мови серед інших мов світу.

Згідно з планом заходів у 2-А класі проведено інтегрований урок з літературного читання та образотворчого мистецтва з інсценізацією казки “Рукавичка” на тему “Казка вчить, як на світі жить”. З учнями 5-х класів проведено мовний турнір на кращого знавця української мови «Шануймо рідне слово». Учні 6-х клаcів взяли активну участь у конкурі стіннівки та плакатів «Наша мова калинова». Cеред учнів 5-11 класів відбувся конкурс читців-декламаторів «Рідна мова солов’їна», на якому учні демонстрували свої ораторські здібності, читали власні поезії про мову. Учні 6-11 класів разом з учителем об 11.30 об’єдналися для написання Всеукраїнського диктанту єдності, адже радіо диктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а це ще й масштабний національний флешмоб.

Протягом 07-09 листопада у 5-11 класах відбулися виховні години, присвячені Дню української писемності та мови. У 10-11 класах були проведені конкурси творчих робіт, мовні вікторини. Учні успішно захищали проекти з української мови «Це мова моя, це мова моєї країни!»

Активну участь у святкуванні Дня української писемності та мови віх учасників навчального процесу ще більше згуртувала освітянську родину рідної школи.

Новини
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page